Elegantni fotonaponski sustav za nove i postojeće PREFALZ krovove: PREFALZ solarni modul

„Potražnja za fotonaponskim sustavima u našoj zemlji je neprekidna, a želja investitora da budu energetski neovisni i uštede novac veća je nego ikad“, kaže direktor tvrtke PREFA, Leopold Pasquali, o trenutnoj situaciji na tržištu. PREFA kao stručnjak za aluminijske krovove, fasade, zaštitu od poplava i solarnu energiju redovito donosi inovativna rješenja na tržište, a trenutno s najnovijim PV sustavom za popularne PREFALZ krovove. „Kao i kod PREFA solarnih krovnih ploča, ne stavljamo naglasak samo na robusnost i dugotrajnost, već i na elegantan izgled. Da fotonaponski sustavi mogu izgledati dobro na modernim arhitektonskim zgradama, što stalno dokazujemo našim solarnim proizvodima“, ističe Pasquali prednosti.

Učinkovit, snažan i robustan

PREFALZ solarno rješenje inovativna je kombinacija PV modula i jedinstvene podkonstrukcije, koja je prilagođena za PREFALZ krovne ploče. Posebno izdržljiv sustav odolijeva svim utjecajima okoliša. „Posebno dizajnirani staklo/staklo PV moduli izuzetno su dugotrajni i mogu izdržati visoka mehanička opterećenja, bilo da se radi o ledu, olujama ili snježnom opterećenju“, detaljno objašnjava Bernhard Allmer, voditelj proizvoda za fotonaponske sustave u PREFA-i.

Sustav je također izuzetno učinkovit. TOPCon ćelije postavljaju novi standard u usporedbi s konvencionalnim ćelijama zahvaljujući svom visokom energetskom učinku. „Čak i pri difuznoj svjetlosti pretvaraju više sunčeve svjetlosti u električnu energiju, što u konačnici dovodi do većeg prinosa. Proizvedena energija može se direktno koristiti, predati u mrežu ili pohraniti“, objašnjava voditelj proizvoda. PREFALZ solarni moduli također osiguravaju ravnomjerno odvođenje topline, osobito u okruženjima s velikim temperaturnim promjenama. To dovodi do minimalnih gubitaka u performansama i omogućuje pouzdanu proizvodnju energije tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Detaljni prikaz PREFALZ staklo-staklo solarne klemne u crnom eloksiranju.

Rješenje za montažu na krov s minimalnom visinom konstrukcije

PREFALZ solarni moduli mogu se montirati kako na novim PREFALZ krovovima, tako i na već postojećim PREFALZ krovovima“, dalje objašnjava Allmer tehničke detalje. „Moduli su dostupni u crnoj boji u dvije veličine, za širine traka od 500 i 650 mm.“ Uz posebno razvijene module s crnim eloksiranim spojnicama, PREFALZ solarni moduli se direktno pričvršćuju na stojeće falceve, omogućujući paralelnu ugradnju s minimalnom visinom konstrukcije. Jasna PREFALZ linija se pritom skladno nastavlja, čime se održava karakterističan izgled stojećih falceva. Osim toga, opterećenja koja statički povoljno djeluju prenose se direktno u nosivu konstrukciju putem dokazane „oblikovane noge“, čime se izbjegava prodiranje u krovni pokrov. Zahvaljujući tim spojnicama, potrebno je manje komponenti nego kod uobičajenih PV sustava za montažu na krov, čime je moguće uštedjeti 20% vremena za montažu.

PREFALZ solarni modul u crnoj boji za PREFALZ širine traka 500 i 650 mm.

Visokokvalitetna proizvodnja u Austriji

PREFALZ solarni modul 100% je kompatibilan s PREFALZ krovnim sustavom. Nudi 25 godina jamstva na performanse solarnih modula. Čak i nakon ovog vremenskog razdoblja, moduli zadržavaju garantiranu snagu od 85% nominalne snage.

Sustav se sastoji od PREFALZ solarnih modula, srednjih i završnih spojnica, sigurnosnih zaštita za module i kabela s potrebnim priključcima. Osim toga, ovlašteni partneri za instalaciju imaju koristi od raznih usluga, kao što je dizajn PV sustava. PREFALZ solarni modul razvijen proizveden u Austriji visoke je kvalitete, te potječe iz ekološki prihvatljive proizvodnje.

 Dvoje ljudi instalira PREFALZ solarne module na velikoj sivoj površini krova, koja je prekrivena panelima s dvostrukim stojećim šavom.

Pod ovim linkom dostupne su slike za preuzimanje.

Fotokredit: PREFA / Croce & Wir